
Sadbové brambory Bellarosa - Solanum tuberosum...

Šťavel růžový - Čtyřlístek - Oxalis deppei -...

Pivoňka Big Ben - Paeonia lactiflora - hlízy...

Salát chřestový má svůj původ v Asii. Jeho pěstování je velmi jednoduché a vhodné i pro začátečníky.
Konzumují se jak úzké špičaté kadeřavé listy i křehké ztloustlé košťály, které se sklízí před květem.
Košťály se připravují podobně jak chřest a jsou velmi chutné i za syrova.
Semena chřestového salátu si předpěstujeme od února do srpna. Semena jen lehce zatlačíme do substrátu. Substrát volíme lehký, humózní. Stanoviště by mělo být slunečné. Klíčení trvá přibližně 6 - 15 dnů, ale může být i delší, záleží na pěstebních podmínkách. Ideální teplota ke klíčení semen je kolem 10 - 16°C. Ven přesazujeme předpěstované sazeničky po posledních mrazech do sponu 30 x 30 cm.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se