
Sadbové brambory Bellarosa - Solanum tuberosum...

Šťavel růžový - Čtyřlístek - Oxalis deppei -...

Pivoňka Big Ben - Paeonia lactiflora - hlízy...

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semena.cz/zelenina-a-ovoce/zelenina/kostalove-zeleniny/brokolice
Brokolice Romanesco je původem z Itálie a díky svému netradičnímu a zajímavému vzhledu tvoří přechod mezi brokolicí a květákem.
Chuťově je spíše podobná brokolici, ale její chuť je více intenzivní.
Brokolici Romanesco lze konzumovat v syrovém stavu, přidávat do zeleninových salátů nebo tepelně upravovat. Jen je třeba dát pozor, aby nedošlo k jejímu rozvaření – ztratila by na své chuti i barvě.
Vegetační doba je 75–100 dní.
Semena brokolice je možné předpěstovat nebo je můžete vysazovat přímo na záhon, čímž se ovšem zpozdí sklizeň.
S předpěstováním lze začít již v únoru. Hloubka výsevu je 1 cm. Ke klíčení semen dochází při teplotě nad 20 °C. Po vyklíčení je ovšem dobré snížit teplotu na 10 – 16 °C, aby rostliny dostatečně zesílily. V březnu či dubnu lze přesadit rostliny do pařeniště či do skleníku, od dubna můžete rostliny přesazovat i ven (v chladnějších oblastech se doporučuje s přesazením vyčkat až do května).
Rostliny vysazujeme na slunečné stanoviště s hlubokou, hlinitopísčitou, humózní půdou, která má dostatek vápníku a také boru. Nevyhovující jsou přemokřené a kyselé půdy. Spon by měl být alespoň 60 x 45 cm.
Brokolice se sklízí v době před rozvinutím růžic, neboť v té době má nejlepší chuť. Při předpěstování semen očekávejte, že ke sklizni dochází přibližně 3 měsíce po výsevu.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se