Kategorie
-
Zelenina a ovoceVypěstujte si vlastní zeleninu
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
RajčataVybírejte z téměř 160 lahodných odrůd
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- SazeniceKrása i chuť ze sazenic na jednom místě
- Sadbová zeleninaSazečky, česnek i brambory skladem!
-
Travní směsi a louky
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Klíčky a microgreens
-
Okrasné rostliny
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Léčivky a bylinky
- BIO kvalita
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
Kadeřávek zelený středně vysoký - semena - 0,9 g
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semena.cz/zelenina-a-ovoce/zelenina/listove-zeleniny/kaderavek-listovy
Kadeřávek zelený středně vysoký je vysoce výnosná odrůda této košťálové zeleniny se zelenomodrými listy. Má nasládlou, aromatickou chuť a obsahuje vysoké množství vitamínu C a minerálních látek.
Kadeřávek se vysévá přímo na záhon v průběhu května a června do hloubky 1–2 cm. Spon by měl být alespoň 60 x 50 cm, neboť rostlina se vyznačuje poměrně bujným růstem. Doba klíčení je 1–3 týdny.
Kadeřávek je nenáročná zelenina, roste i ve vyšších polohách a není tak náročný na pěstební podmínky jako jiné druhy košťálové zeleniny. Pěstuje se jako následná plodina. Vhodnou předplodinou jsou např. saláty nebo kedlubny. Vyhovující je slunečné nebo polostinné stanoviště s dobře propustnou, středně těžkou půdou. Ta by měla být zásaditá – lze ji před setbou posypat vápencem.
Kadeřávek je odolný vůči nízkým teplotám – zelené odrůdy vydrží teplotu -15 °C, fialové i větší mrazy. Listy lze tedy sklízet postupně v průběhu celé zimy. Sklizené listy lze skladovat zamrazené, podobně jako např. špenátové listy.