
Sadbové brambory Bellarosa - Solanum tuberosum...

Šťavel růžový - Čtyřlístek - Oxalis deppei -...

Pivoňka Big Ben - Paeonia lactiflora - hlízy...

Komatsuna je druhem asijské listové zeleniny, někdy nazývaná také jako japonský špenát nebo čínská hořčice. Je to výnosná rostlina, kterou lze pěstovat celoročně doma nebo od jara do podzimu na venkovním záhoně.
Má velké zelené listy v otevřené růžici a příjemně hořčičnou pikantní chuť. Komatsuna je základem japonské kuchyně. Konzumuje se v syrovém či vařeném stavu.
Tato zelenina má blahodárný účinek na lidské zdraví. Díky vysokému obsahu vitamínu C zvyšuje obranyschopnost organismu, betakaroten a lutein bojují proti degeneraci oční sítnice.
Komatsuna má také příznivý vliv na zuby, kosti a kardiovaskulární systém.
Semena lze vysévat přímo na venkovní stanoviště od jara až do podzimu. V zimním období lze pěstovat doma. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm, vzdálenost semen 2,5 cm. Doba klíčení je 10–14 dní.
Stanoviště by mělo být slunečné, příp. polostinné, s výživnou a dobře propustnou půdou. Rostlina je tolerantní k výkyvům teplot. Nemá velké nároky na pěstování.
Sklizeň je možná už asi měsíc po výsevu, v zimě přibližně za 2 měsíce. Rostliny se odřezávají 2 cm na povrchem půdy. Poté znovu obrůstají.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se