Kategorie
-
Okrasné rostlinyrůže
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Jarní cibulovinyBegónie, jiřinky, gladioly a další!
- Sazenice
-
Zelenina a ovoceSezóna pěstování zeleniny je tady!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Rajčata
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
- Chilli papričky
-
Travní směsi a loukyOkrasné i zátěžové
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Léčivky a bylinky
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keře
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Klíčky a microgreens
- Substráty, hnojiva a stimulátory
- Ochrana nejen rostlin
- Pomůcky k pěstováníZvýhodněné pěstební sady
- Dárkové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Nejširší výběr tradičních i hybridních odrůd
-
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
-
-
-
Křín Powellii růžový - Crinum Powellii rosea -...
Denivka Longsfield Red Baron - Hemerocallis -...
Bazalka pravá balkónová - Ocimum basilicum -...
Chilli Bhut Jolokia - Capsicum chinense - semena chilli - 5 ks
Bhut Jolokia byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světe. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je Bhut Jolokia vyhledávaným chilli právě z důvodu její velké pálivosti.
Výška rostliny je okolo 1 m a plodí podlouhlé červené papriky o délce 5–8 cm.
Chuť a vůně má výrazný ovocný nádech. Pálivost je více jak 1 000 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření, do indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
- Výška
- 80 - 100 cm
100 - 120 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Pozdní
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Extra pálivé
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Říjen
Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.
Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny.
Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.
Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Jedná se o dámské pracovní rukavice velikosti 7 fialové barvy.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Nissorun je selektivní kontaktní akaricid ve formě smáčitelného prášku, určený k hubení svilušek.
Je vhodný k použití na jabloně, hrušně, rybíz, angrešt, maliník, ostružiník, okrasné rostliny a dřeviny, vinnou révu, rajčata, okurky, cukety a papriky.
Obsah balení: 2 x 3,5 g.
Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.
Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.
Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy.
Jedná se o organominerální hnojivo, obsahující drcenou rohovinu. Tato surovina je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku, který se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období.
Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.
Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a řadí se mezi nejpálivější papriky celého světa. Rostlina dorůstá výšky okolo 1 m. Lze ji pěstovat venku, ale je lepší ji pěstovat v květináči a přes zimu uchovávat při pokojové teplotě.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé, mají slabší stěnu a dozrávají do žluté barvy. Zralé plody mají žlutou i dužinu, nikoliv světle zelenou, a lze je snadno odtrhnout.
SHU (jednotky pálivosti) je více jak 1 000 000.
Bhut Jolokia se využívá do indických jídel, které chuťově obohatí svým příjemným ovocným aroma. Využívá se ale i do dezertů či čokolád.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Odrůda chilli papriček rodu Chinense, která dosahuje výšky až 100 cm, i více. Jedná se o rostlinu velkého a bujného vzrůstu, takže se hodí spíše pro pěstování ve skleníku.
Plody jsou sytě žluté barvy, s nerovným povrchem, podle kterého si vysloužila odrůda svůj název. Velikostně dosahují délky 4–5 cm.
Chilli 7 pod je extrémně pálivé. SHU (jednotky pálivosti) je 1 400 000.
Papričky se využívají ke kořenění omáček, masa či k nakládání.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a dorůstá výšky okolo 100–150 cm. Jeho hnědá varianta se vyznačuje 5–8 cm dlouhými plody, které jsou typické svým hrbolatým tvarem. Dozrávají přes zelenou barvu do čokoládově hnědé. Stejně jako u jiných odrůd se i tato hnědá varianta vyznačuje větší délkou a intenzitou pálivosti.
Odrůda se řadí mezi extrémně pálivé chilli, s SHU 1 000 000 jednotek. Chuť připomíná exotické ovoce, je aromatická a využívá se zejména v pokrmech indické kuchyně. Hodí se ale i k dochucování dezertů a čokolád.
Rostlina není mrazuvzdorná.
Chilli paprička Thai Hot Bird's Eye je známá svou vysokou pálivostí a je široce využívána v tradičních receptech thajské a indické kuchyně.
Tato odrůda se vyznačuje kompaktním vzrůstem. Na rostlinách dozrávají atraktivní vzpřímené hrozny ostrých, intenzivně aromatizovaných plodů.
Tyto štíhlé chilli papričky, dosahující délky přibližně 7,5 cm, jsou ideální pro dodání autentické chuti asijským polévkám, omáčkám, smaženým pokrmům, salátům a kari.
S hodnotou na Scovilleho stupnici pálivosti (SHU) mezi 100 000 a 225 000, patří Thai Hot Bird's Eye mezi opravdu výrazné a pálivé odrůdy, což z ní činí vynikající volbu pro milovníky ostrých chutí hledající pravou esenci asijské kuchyně.