
Sadbové brambory Bellarosa - Solanum tuberosum...

Šťavel růžový - Čtyřlístek - Oxalis deppei -...

Pivoňka Big Ben - Paeonia lactiflora - hlízy...

Paprika Roberta je hybridní raná odrůda, která je vhodná pro pěstování na venkovním záhoně či ve skleníku. Plodí velké masité plody, typického kvadratického tvaru. Papriky dozrávají do sytě červené barvy, mají silnou stěnu a jsou velmi šťavnaté. Rostlina se vyznačuje velkým výnosem.
Díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů jsou papriky výborné k přímé konzumaci či do čerstvých salátů. Budou Vám ale výborným pomocníkem také v kuchyni, kde je můžete grilovat, zapékat, dusit či konzervovat.
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, tj. přibližně v druhé polovině května. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se