Paprika Hnědá Kráska - Capsicum annuum - semena - 9 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semena.cz/zelenina-a-ovoce/zelenina/plodove-zeleniny/papriky/sladke-papriky
Jedná se o méně tradiční druh papriky, která plodí nádherné čokoládově hnědé plody. Rostlina dorůstá výšky okolo 80 cm. Papriky jsou masité, šťavnaté, s délkou 10–15 cm a hmotností cca 200 g. Vyznačují se velmi sladkou chutí.
Lusky jsou vhodné k přímé konzumaci, do salátů, k dekoraci pokrmů, ale i do omáček, na grilování atd.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, tj. přibližně v druhé polovině května. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.
Parametry
- Výška
- 60 - 80 cm
- Výsev / výsadba
- Únor
- Barva plodu
- Hnědá
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Vegetační doba
- Letničky
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné