Paprika Hodonínská sladká - Capsicum annuum - semena - 90 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semena.cz/zelenina-a-ovoce/zelenina/plodove-zeleniny/papriky/sladke-papriky
Paprika Hodonínská sladká je rostlina středního vzrůstu, která plodí dlouhé štíhlé lusky. Ty jsou tmavě červené a lesklé. Předností této odrůdy je právě její stabilita barvy, proto je nejvhodnější surovinou pro výrobu sušené sladké papriky.
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je přibližně 0,3 – 0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1 – 2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, tj. přibližně v druhé polovině května. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12 – 14 °C.
Parametry
- Výsev / výsadba
- Únor
- Barva plodu
- Červená
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné