×

Kategorie

Květák

Květák je druh košťálové zeleniny, jejíž konzumace má velmi dobrý vliv na lidské zdraví. Obsahuje nízké množství sacharidů a proteinů a takřka žádný tuk. Proto je vhodný do redukčního jídelníčku. Dále obsahuje vitamíny A, B, E a C, dále draslík, vápník nebo třeba hořčík. Mezi jeho výhody také patří lepší stravitelnost, než je běžné u dalších odrůd košťálové zeleniny. Působí na správnou funkci žaludku a střev a má pročišťující schopnosti.

V kuchyni lze květák použít takřka v jakékoli úpravě, mladý květák lze využít i syrový v salátech, dále je možné jej tepelně upravovat vařením, smažením, pečením či vařením v páře, což je nejzdravější způsob konzumace.

Číst víceShow less

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se