BIO Cibule šalotka Biztro - Allium cepa - bio cibulky - 10 ks
Biztro je ranou odrůdou šalotky v BIO kvalitě.
Tvoří kulaté až ploše kulovité, žlutočervené cibulky velmi delikátní chuti.
Ty jsou vhodné k zejména k naklání a konzumaci za syrova, kdy vynikne jejich výborná chuť.
Jedná se o snadno pěstovatelnou odrůdu s dobrou skladovatelností.
Cibulky v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Velikost cibulek: 7/14
Cibulky doporučujeme před výsadbou skladovat na suchém a chladném místě.
Vhodná doba na výsadbu jsou měsíce březen až květen, dle aktuálních podmínek. Substrát dobře prokypříme. Ideální hloubka výsadby je 3 cm a spon 25–30 cm x 10 cm.
Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.
Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.
U cibule věnujte pozornost správnému období sklizně – u přezrálých cibulí se častěji vyskytují choroby, předčasně sklizené cibule se zase špatně skladují. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne. Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Když začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na tmavé a suché (vlhkost max 65 %), dobře větrané místo, s teplotou 0–4 ºC. Skladovat mimo brambory.
Parametry
- Výsev / výsadba
- Březen
Duben
Květen
- Ranost odrůdy
- Raná
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ano
- BIO kvalita
- Ano
- Pěstování
- Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Výrobce
- Kiepenkerl
- Odrůda sadby
- Jarní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Červenec
- Odrůda cibule
- Jarní