×

Kategorie

BIO Pór Megaton F1 - Allium porrum - bio semena - 10 ks

×

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semena.cz/produkty-v-bio-kvalite/bio-semena-zeleniny-a-ovoce/bio-cibulova-zelenina/bio-por

Jedná se o hybridní ranou odrůdu, vhodnou pro letní sklizeň od června do září. Typický je pro ni rychlý růst a velký výnos. Konzumní část je asi 28 cm dlouhá. 

Pórek je vynikající zelenina, která se hodí do polévek, omáček, k masu apod. Je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu, působí antibakteriálně a má blahodárný vliv na cévní, trávicí a nervovou soustavu.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Číst víceShow less
57 Kč
Není skladem
Kód zboží:
1003717Z
Přidat k oblíbeným
Popis

S předpěstováním semen můžete začít už v zimních měsících, pokud chcete sklízet začátkem léta. Vegetační doba letního póru je okolo 150 dní. Přímý výsev je možný od dubna do května. Hloubka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčení je 2–3 týdny. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C.

V průběhu dubna sazenice přesazujeme na venkovní stanoviště, které by mělo být dostatečně slunečné. Pórek není příliš náročný na pěstování, ani nemá specifické požadavky na substrát. Bude se mu dařit v téměř jakékoliv půdě, která je dostatečně hluboká, lehká a dostatečně zásobená živinami. Ideální je neutrální pH. Sazenice vysazujeme do hloubky alespoň 10 cm, do rýh vzdálených od sebe 30 až 40 cm. Pórek vyžaduje pravidelnou a dostatečnou zálivku a neškodí mu přihnojování plnými hnojivy (Cererit, NPK). Vhodnou předplodinou jsou např. brambory či okurky.

Pórek je náchylný na působení vrtalky pórové, která ničí bílou část rostliny. K zamezení výskytu je dobré překrýt záhon netkanou textilií.

Letní pórek je potřeba spotřebovat do začátku prvních mrazů.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003717Z

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Květen
BIO kvalita
Ano
Stanoviště
Slunečné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se