BIO Kukuřice cukrová Golden Bantam - Zea mays - bio semena kukuřice - 16 ks
Cukrová kukuřice Golden Bantam v BIO kvalitě je středně ranou odrůdou, kterou lze sklízet již začátkem srpna.
Kukuřičné klasy jsou velké, žluté a velmi chutné, s typickou kukuřičnou texturou. Díky velkému množství vlákniny je kukuřice také nedílnou součástí zdravého stravování.
Cukrová kukuřice Golden Bantam patří mezi tradiční odrůdy a byla oceněna nadací ProSpecieRara, která se zaměřuje na zachování tradičních a vzácných odrůd rostlin.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
S předpěstováním kukuřice můžete začít od dubna do května. Rostlina dobře klíčí při teplotách kolem 20 °C. Osivo je vhodné před samotným výsevem máčet. Klíčení obvykle trvá 1–2 týdny. Předpěstované osivo urychluje sklizeň přibližně o 3 týdny.
Přímý výsev je možný v polovině května, po odeznění ranních mrazíků. Půda nesmí mít nižší teplotu než 10 °C. Nižší teploty mohou výrazně ovlivnit růst rostlin, naopak pozdější výsev způsobuje nižší výnos. Je vhodné výsev překrýt fólií, která pomůže udržet teplo (jakmile se objeví klíčky, vyměníme fólii za netkanou textílii nebo vytvoříme zvýšený fóliový kryt). Ideální hloubka výsevu je 2–3 cm.
Stanoviště by mělo být slunečné, dobře chráněné před větrem. Substrát volíme hlinitopísčitý, humózní, dobře propustný, např. pro výsev a množení. Substrát používejte vždy spařený. Ideální spon je 50 x 20 cm. Rostliny je dobré přihnojovat drůbežím trusem a prostor mezi nimi pokrýt mulčem. Důležitý je pro růst dostatek vláhy – rostliny je nutné zalévat důkladně, aby se voda dostala až ke kořenům.
Kukuřici lze uchovávat dlouhodobě pomocí zamrazení. V čerstvém stavu vydrží pouze krátkou dobu, neboť kukuřičný cukr se při vyšší teplotě rychle mění na škrob a dochází k moučnatění zrna.
Parametry
- Výsev / výsadba
- Duben
Květen
- Ranost odrůdy
- Poloraná
- Barva plodu
- Žlutá
- Mrazuvzdornost
- Ne
- BIO kvalita
- Ano
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
- Odrůda kukuřice
- Cukrová