×

Kategorie

BIO Mrkev fialová Gniff - Daucus carota - bio semena mrkve - 400 ks

×

Bio mrkev Gniff je pomalu rostoucí odrůdou kořenové zeleniny, která se hodí zejména ke skladování.

Je velmi atraktivní jak pro svou výbornou chuť, tak pro svůj vzhled. Vnější slupka je fialová, dužina uvnitř je bílá. Vařením mrkev ztrácí svou původní barvu.

Jedná se o pozdní odrůdu, sklizeň se provádí obvykle v průběhu září a října.

Vegetační doba je 130–140 dnů.

Odrůda mrkve Gniff byla oceněna nadací ProSpecieRara, která se zaměřuje na zachování tradičních a vzácných odrůd rostlin.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Číst víceShow less
57 Kč
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1004011
Přidat k oblíbeným
Popis

Tato zelenina se vysévá přímo na venkovní záhon v průběhu března a dubna. Hloubka výsevu je 1–2 cm. Doporučený spon je 30 x 15 cm. Doba klíčení je 10–20 dní (může být i delší).

Stanoviště by mělo být dostatečně slunečné, s neutrální až slabě zásaditou půdou a s dostatkem živin. Mrkev je zelenina druhé tratě, což znamená, že jí nevyhovují čerstvě vyhnojené půdy. Ani průběžné přihnojování během růstu není nutné. Nedoporučuje se také vysévat mrkev na místa, kde v předchozích letech rostla kořenová zelenina.

Semena mrkve vypouští do půdy látky, které omezují růst plevelů. Zároveň ale tyto látky zpomalí i klíčení dalších semen. Proto jako sousední plodinu upřednostněte např. cibuloviny, ředkvičky, rajčata, hrách či kukuřici. Rostlinám dopřejte pravidelnou a dostatečnou zálivku.

Mrkve lze skladovat v chladu a temnu, v místnosti s dobrou cirkulací vzduchu.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1004011

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Duben
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Bílá
Fialová
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ano
Pěstování
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
4 produkty ve stejné kategorii

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se