BIO Paprika Bellpepper červená - Capsicum annuum - bio semena papriky - 6 ks
Paprika Bellepepper v BIO kvalitě patří mezi sladké odrůdy červených paprik.
Tento snadno rostoucí kultivar plodí od července do září asi 8 cm široké papričky tvarem připomínající zvonek. Zrají od tmavě zelené až po sytě červenou barvu. Plody se vizuálně podobají biftekovým rajčatům. Chuť paprik je sladká a aromatická, dužina je hustá.
Rostlina je kompaktní, menšího vzrůstu, proto je vhodná také k pěstování v květináči. Výhodou je velký výnos plodů a atraktivní vzhled rostliny.
Paprika Bellpepper má vysoké teplotní nároky, proto doporučujeme pěstování spíše v interiéru.
Odrůda Bellpepper byla oceněna nadací ProSpecieRara, která se zaměřuje na zachování rozmanitosti a pěstování tradičních odrůd.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, tj. přibližně v druhé polovině května. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.
Parametry
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Poloraná
Raná
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Vegetační doba
- Letničky
- BIO kvalita
- Ano
- Pěstování
- Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září
Červenec