BIO Pór Hannibal - Allium porum - bio semena póru - 30 ks
Tato odrůda je velice robustní s dlouhými kořeny, lesklé zelené barvy.
Pórek je vynikající zelenina, která se hodí do polévek, omáček, k masu apod.
Je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu, působí antibakteriálně a má blahodárný vliv na cévní, trávicí a nervovou soustavu.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
S předpěstováním semen můžete začít už v zimních měsících, pokud chcete sklízet začátkem léta. Přímý výsev je možný od dubna do května. Hloubka výsevu je 0,5 cm.
Doba klíčení je 2 – 3 týdny. Ideální teplota ke klíčení je 15 – 20 °C.
V průběhu dubna sazenice přesazujeme na venkovní stanoviště, které by mělo být dostatečně slunečné. Pórek není příliš náročný na pěstování, ani nemá specifické požadavky na substrát. Bude se mu dařit v téměř jakékoliv půdě, která je dostatečně hluboká, lehká a dostatečně zásobená živinami. Ideální je neutrální pH. Sazenice vysazujeme do hloubky alespoň 10 cm, do rýh vzdálených od sebe 30 až 40 cm. Pórek vyžaduje pravidelnou a dostatečnou zálivku a neškodí mu přihnojování plnými hnojivy (Cererit, NPK). Vhodnou předplodinou jsou např. brambory či okurky.
Pórek je náchylný na působení vrtalky pórové, která ničí bílou část rostliny. K zamezení výskytu je dobré překrýt záhon netkanou textilií.
Parametry
- Výsev / výsadba
- Duben
Květen
- Ranost odrůdy
- Pozdní
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Vegetační doba
- Letničky
- BIO kvalita
- Ano
- Pěstování
- Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Leden
Listopad
Prosinec
Srpen
Září
Únor
Říjen
- Odrůda póru
- Zimní