×
Hledat v našem blogu

Palmy v českých zahradách

Ještě před několika lety bylo zvláštní vidět v českých zahradách exotické palmy, které jsme znali pouze z našich dovolených. Palmy se nacházely pouze v botanických zahradách či na okenních parapetech v bytech.

Široký výběr nabízených odrůd palem nám nabízí i možnost pěstovat mrazuvzdorné druhy celoročně venku. Ty ostatní můžeme pěstovat jako přenosné rostliny a v zimě s nimi zkrášlit interiér.

Palmy pěstované celoročně venku naši zahradu přenesou na vlnu exotiky.

Mladé palmy jsou hodně citlivé na mráz a jsou pouze mělce zakořeněné. Stačí je tedy na zimu překrýt mulčem nebo netkanou textilií.

Problém by mohl nastat pouze u dlouhotrvajících mrazů, které naštěstí v naších klimatických podmínkách nejsou až tak časté. V zimních měsících je třeba neopomenout pravidelnou zálivku.

Kmen a listy palem nejsou na mráz citlivé. Listy některých palem na zimu opadávají, což u jejich růstu nehraje žádnou roli. Každé jaro se u palem, stejně jako u jiných vytrvalých rostlin, tvoří nové olistění.

Jednou z nejodolnějších je palma konopná, jejíž původní domovinou jsou Himaláje a je tedy zvyklá na zimování v mrazech.

Semena Trachycarpus fortunei si můžete zakoupit na eshopu Semena.cz a vyzkoušet si pěstování od začátku. Je to jednodušší, než by se mohlo na první pohled zdát! 

Tag: Zahrada
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se