×
Hledat v našem blogu

Pěstujte bylinky společně se zeleninou

Pěstování bylinek spolu se zeleninou je skvělý způsob, jak efektivně využít prostor ve vaší zahradě, zvýšit úrodu a přirozeně chránit rostliny před škůdci. Různé bylinky mohou pozitivně ovlivnit růst a zdraví zeleniny, se kterou jsou vysazeny, a dokonce zlepšit chuť sklizených plodin.

Bazalka

Bazalka je oblíbená bylinka s výraznými repelentními vlastnostmi, které odstraňují škůdce jako bílé mouchy, komáři a mšice. Je skvělým společníkem pro rajčata, papriky, okurky, cukety, dýně, zelí, kapustu a dokonce i pro chřest a brokolici. Rostlina vedle těchto zelenin může nejen zlepšit jejich chuť, ale také chránit je před škůdci.

Máta

Máta je další univerzální bylinka, která se hodí k mnoha druhům zeleniny. Salát, rajčata, hrášek, květák, kapusta, brokolice, cukety a dýně patří mezi plodiny, které mohou těžit z její blízkosti. Máta má schopnost odstraňovat některé škůdce, jako jsou moli zelí a mšice.

Koriandr

Koriandr, často používaný v kuchyni, má své místo i v zahradě jako partner pro mrkev, špenát, kapustu, zelí, květák a brokolici. Kromě boje proti škůdcům může koriandr také zlepšit chuť a růst těchto zelenin.

Dobromysl

Dobromysl, s jejími aromatickými listy, je skvělým společníkem pro hrášek, fazole, cibuli, česnek, květák, brokolici, rajčata, mrkev a špenát. Tato bylinka může přispět k lepšímu růstu a ochraně před některými škůdci.

Kopr

Kopr se vyznačuje schopností dobře se kombinovat s okurkami, ale své přínosy má i pro kukuřici, květák, brokolici, mrkev, zelí, salát a cibuli. Jeho pěstování může přilákat užitečné hmyzy, jako jsou parazitické vosy, které pomáhají v boji proti škůdcům.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se