×
Hledat v našem blogu

Rozmarýn je oblíbená léčivka s intenzivní vůní

Rozmarýn, bylinka původem ze Středozemí, která je mimo jiné symbolem lásky a manželství. Jedná se o jednu z nejvoňavějších léčivých bylinek, která je s oblibou pěstována nejen na zahradě, ale také doma na parapetu.

Rozmarýn je keř, který může dorůst až do výšky 2 metrů. Lze jej také využít jako okrasnou rostlinu v nejrůznějších výsadbách. Navíc se hodí i pro pěstování doma v květináči.

Květy mohou být bílé, fialové až modré.

Tato bylinka je známá pro své léčivé schopnosti. Dezinfikuje trávicí trakt, podporuje trávení a omezuje nadýmání. Působí proti stresu, zklidňuje nervy a na příjemný spánek.

Zlepšuje krevní oběh, koncentraci a odstraňuje pocit chladu v končetinách a celkově posiluje imunitní systém. Také odplavuje únavu a hojí namožené svaly. V neposlední řadě odpuzuje hmyz a lze jej sušit a vkládat do prádla stejně jako levanduli.

Je součástí směsi provensálského koření, používá se při úpravě masa, především jehněčího, drůbežího a zeleniny či ryb. Díky intenzivní vůni a chuti, stačí přidávat rozmarýn do pokrmů v menších dávkách.

Tag: Zelenina
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se