×

Kategorie

Chilli Carolina Reaper Chocolate - Capsicum chinense - semena chilli - 5 ks

×

Odrůda Carolina Reaper patří mezi velmi teplomilné chilli, takže nejlepší podmínky bude mít při pěstování ve skleníku nebo doma. Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a vyznačuje se velmi bujným růstem. Lze ji ale zastřihávat.

Plodí 4–5 cm dlouhé lusky, které se vyznačují nepravidelným tvarem. Dozrávají do hnědé barvy. Plody rostou po 2–3 kusech vedle sebe a při dobrým podmínkách jich sklidíte opravdu mnoho.

Chilli Carolina Reaper chocolate se řadí, stejně jako její červená odrůda, mezi extrémně pálivé chilli. Proto je nutná při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci velká opatrnost.

SHU je 1 600 000 jednotek, takže k dochucení pokrmů stačí opravdu nepatrné množství. Plody jsou velmi aromatické a hodí se zejména k sušení.

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

Číst víceShow less
139 Kč
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000145
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000145

Parametry

Výška
120 a více
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Hnědá
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Extra pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
4 produkty ve stejné kategorii

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se