Cibule jarní Tokyo - Allium cepa - semena - 450 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semena.cz/zelenina-a-ovoce/zelenina/cibulove-zeleniny/cibule/cibule-semena
Cibulka jarní Tokyo je aromatická cibulka, u které se v kuchyni využívají zelené listy i bílý kořen.
Je vhodná především do salátů. Kromě vynikající chuti Vás jistě nadchne svým vysokým obsahem vitamínu C, který je až dvojnásobný než u běžné cibule.
Výsev se provádí buď v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je asi 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm.
Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.
Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.