×

Kategorie

Cibule sazečka Všetana - Allium cepa - cibulky - 500 g

×

Odrůda cibule Všetana se vyznačuje svou vysokou adaptabilitou a je vhodná pro pěstování v různých pěstitelských oblastech.

Její cibule mají tvar od kulovitého po mírně oválný a jsou zbarveny do slámově žlutého odstínu.

Tato odrůda je ceněna pro svou univerzálnost a kvalitu sklizně.

Velikost sazečky je 8–16 mm.

Vegetační doba je 80–105 dní.

Hmotnost balení je 500 g.

Číst víceShow less
121 Kč
Není skladem
Kód zboží:
2001322
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsadba se provádí po posledních mrazech (březen–květen) na venkovní záhon. Spon 20 x 10 cm. 

Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.

Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.

U cibule věnujte pozornost správnému období sklizně – u přezrálých cibulí se častěji vyskytují choroby, předčasně sklizené cibule se zase špatně skladují. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Když začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na chladné a suché místo, s teplotou 0–2 ºC.

Číst víceShow less
Detaily produktu
2001322

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Duben
Květen
Ranost odrůdy
Poloraná
Barva plodu
Žlutá
Mrazuvzdornost
Ne
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Venku
Odrůda
Nehybridní
Odrůda sadby
Jarní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Červenec
Odrůda cibule
Jarní
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
4 produkty ve stejné kategorii

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se