×

Kategorie

Cibule jarní Amfora F1 - Allium cepa - semena cibule - 110 ks

×

Cibule Amfora F1 je hybridní pozdní odrůda.

Cibule jsou kulovité, s hnědou slupkou a s hmotností okolo 170 g. Výhodou odrůdy je výborná skladovatelnost.

Doba zrání je přibližně 140 dní.

Číst víceShow less
34 Kč
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1003313
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev se provádí buď v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhonHloubka výsevu je asi 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm.

Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá. Zvýšit pH lze pomocí vápence nebo dřevěného popela, který se přimíchá do půdy. V kyselých a těžkých půdách cibule lehce podléhá chorobám.

Při pěstování cibule je potřeba myslet na dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření cibulek, a také na dobrý výběr hnojiva. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná. Pokud má cibule dobré podmínky, pak přihnojování není nutné.

U cibule věnujte pozornost správnému období sklizně – u přezrálých cibulí se častěji vyskytují choroby, předčasně sklizené cibule se zase špatně skladují. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Když začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na chladné a suché místo, s teplotou 0–2 ºC.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003313

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Žlutá
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Venku
Odrůda
hybridní F1
Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Červenec
Odrůda cibule
Jarní
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
4 produkty ve stejné kategorii
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se