×

Kategorie

Kardamovník obecný - Elettaria cardamomum - semena kardamovníku - 5 ks

×

Kardamom je stálezelená bylina, která může v přirozeném prostředí dorůstat do velké výšky. Plodem je až 2 cm velká tobolka, která obsahuje aromatická zrna.

Původně pochází kardamovník z deštných pralesů jihozápadní Indie. Dnes se rostlina přirozeně vyskytuje v oblasti Srí Lanky, Tanzánie, Guatemaly atd.

Tobolky kardamovníku jsou ceněné pro své nezaměnitelné aroma. Jsou nepostradatelným pomocníkem v indické kuchyni. Přidávají se do kari, moučníků, káv apod.

Z hlediska lidového léčitelství se kardamom využívá pro své močopudné účinky. Rostlina je obecně spojována se zdravými ledvinami a vylučovací soustavou.

Číst víceShow less
69 Kč
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000136
Přidat k oblíbeným
Popis

Kardamovník je rostlinou tropického pásma a v našich oblastech je jeho pěstování poměrně náročné. Lze jej pěstovat pouze v přenosné nádobě jako pokojovou rostlinu, neboť vyžaduje stálé podmínky.

Semena se vysévají v březnu do hloubky 0,5 cm. Klíčení trvá zpravidla 6 týdnů.

Důležité je zajistit rostlině celoročně stálou teplotu. Optimální teplota pro pěstování je 22 °C (rozmezí 20–24 °C). Teploty pod 10 °C jsou pak pro rostlinu fatální.

Vzhledem k tomu, že je to rostlina tropických pralesů, vyžaduje permanentně vlhkou půdu. Substrát by měl být také dostatečně propustný a výživný.

Kardamovník má rád stinná nebo polostinná stanoviště s rozptýleným světlem.

Rostlina vyžaduje pravidelnou zálivku, rosení a také hnojení tekutými hnojivy, rozpustnými ve vodě, a to 1x za 14 dní.

V našich podmínkách se rostlina pěstuje jako pokojová rostlina bez schopnosti plodit semena.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000136

Parametry

Výška
120 a více
Výsev / výsadba
Březen
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Trvalky
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Stanoviště
Polostinné
Stinné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
1 produkty ve stejné kategorii

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se