×

Kategorie

Měsíček lékařský žlutý - Calendula officinalis - semena měsíčku - 30 ks

×

Měsíček lékařský je jednoletá rostlina, dorůstající do výšky 50 cm. Kvete od června do října typickými, sytě žlutými květy. Jedná se o okrasnou letničku, vhodnou do venkovních záhonů. 

Rostlina nachází své uplatnění v kuchyni jako ozdoba salátů či při přípravě čaje, ale také v lidovém léčitelství, kdy se používá jako antibiotikum a antioxidant. Velice oblíbená je jako přísada kosmetických přípravků. 

Číst víceShow less
27 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1002961
Přidat k oblíbeným
Popis

Semena se vysévají od března do dubna do hloubky 2–3 cm. Klíčení trvá přibližně 2–3 týdny při teplotě nad bodem mrazu (ideální je teplota 16–18 °C). Semena se vysévají po 4–5 kusech do sponu 30 x 40 cm. Po vyjednocení rostlin nechte vzdálenost mezi nimi alespoň 20 cm.

Rostlinám se bude dařit na slunečném nebo polostinném stanovišti s hlinitopísčitou půdou, která je dostatečně propustná a bohatá na živiny. Není vhodná příliš zamokřená půda, ale pravidelná zálivka rostlinám rozhodně svědčí.

Sběr květů se provádí od června do září. Ty se pak suší ve tmě při umělém teple do 50 °C. Není vhodné sušení na slunci, které ničí účinné látky měsíčku. Usušené květy se taktéž skladují v temnu.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002961

Parametry

Výška
20 - 40 cm
Doba květu
Říjen
Barva květu
Žlutá
Výsev / výsadba
Duben
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Venku
Stanoviště
Polostinné
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
4 produkty ve stejné kategorii

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se