Paprika Kora Zel - Capsicum annuum - semena papriky - 40 ks
Kora Zel je výnosná a sladká odrůda kořeninové papriky, která je vhodná na výrobu mleté papriky.
Rostliny jsou vzpřímeného vzrůstu s plody zelené a červené barvy ve tvaru úzkého trojúhelníku.
Plody mají vysoký obsah barviv a dorůstají do délky cca 15 cm a hmotnosti kolem 40 g.
Paprika Kora Zel se sklízí v botanické zralosti, kdy jsou plody sytě červené.
Odrůda je náhradou Hodonínské papriky.
Vegetační doba je 170–180 dnů.
Papriky jsou teplomilné rostliny a v našich podmínkách se jim nejlépe daří ve vinařských oblastech. Na ostatních místech je lepší využít pro pěstování skleník či fóliovník.
S předpěstováním semen začínáme již v únoru. Semínka sázíme do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený. Hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm. Pokud chceme klíčení urychlit, je možné nechat osivo 24 hodin před výsevem máčet. Důležité je dbát při klíčení na dostatek světla a tepla. Papriky potřebují teplotu okolo 28 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Nejlepšího výsledku dosáhnete v pařníku. Doba klíčení je zpravidla 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme do venkovního záhonu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, tj. přibližně v druhé polovině května. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.
Parametry
- Výška
- 40 - 60 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Ranost odrůdy
- Polopozdní
- Barva plodu
- Červená
- Mrazuvzdornost
- Ne
- BIO kvalita
- Ne
- Pěstování
- Doma
Venku
- Odrůda
- Nehybridní
- Stanoviště
- Slunečné
- Sklizeň
- Srpen
Září