BIO Petržel listová
Výhodou petržele je především její zpracovatelnost, v kuchyni ji využijete celou, od kořene až po list.
Petržel dále dělíme na kořenovou a listovou.
Naťová petržel nejlépe chutná čerstvá, dá se ale i usušit a zamrazit. Její listy obsahují mnoho vitamínů a minerálů. Například draslík, železo či hořčík. U nás je ale hlavně vyhledávána kvůli vysokému obsahu vitamínu C.
Kořenová petržel je oblíbená kořenová zelenina, která si najde své místo na každém záhonku. Nejčastěji ji používáme jako základ do omáček a polévek. Je ale také skvělá příloha k masům v podobě pyré, nebo jen tak pečená v troubě.
Velmi často ji také řadíme mezi léčivé rostliny. Její použití je opravdu všestranné. Kořen využijete do polévek, omáček nebo při přípravě pomazánek, listy jako koření k dochucení pokrmů.
Semena petržele nyní zakoupíte také v BIO kvalitě.