Kategorie
- Dárky nejen na VánocePotěšte své blízké dárky do zahrádky
- Podzimní cibulovinyDoprodej cibulovin
-
Travní směsi a louky
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
- Klíčky a microgreens
-
Okrasné rostliny
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
- Léčivky a bylinky
-
Zelenina a ovoceStále je co vysévat!
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
- BIO kvalita
-
Exotické rostliny
Vybírejte z více jak 160 druhů
- Masožravé rostliny
-
Stromy a keřePřipravte si semínka přes zimu
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukazyOriginální Vánoce!
- Knihy
-
Přes 170 druhů semen od certifikovaných dodavatelů
-
-
Vybírejte z téměř 1600 druhů okrasných květů!
-
-
Vše pro bohatou úrodu - více něž 1000 druhů semen
-
-
Vybírejte z více jak 160 druhů
-
-
Čerstvá semena tuzemských i exotických odrůd
-
-
Sadba Polnička topolová - Agrocybe aegerita - sadba - 1 ks
Polnička topolová patří do skupiny dřevokazných hub. Původně pochází z oblasti Středomoří, známá je již od dob Starého Říma.
Klobouky světle hnědé až okrové barvy mají průměr 2–10 cm. Sklizeň by se měla provádět ve chvíli, kdy jsou klobouky téměř zavřené – v tu chvíli mají nejlepší chuť i konzistenci.
Je oblíbená pro svou výraznou chuť připomínající hřiby. Ideálně se využívá ke konzervaci.
Obsahuje antioxidanty a látky podporující imunitu, má antibakteriální účinky a napomáhá snižování cholesterolu.
Polničku lze pěstovat od jara do podzimu, případně i celoročně v prostředí se stálou teplotou. Houba roste na dřevě listnatých stromů, zejména topolů. Je ji však možné pěstovat i na sterilních substrátech (směs pilin, hoblin).
Špalky či sterilní substrát je třeba naočkovat sadbou a umístit zastíněného a vlhkého prostředí s teplotou v rozmezí 20–25 °C.
Po několika týdnech mycelium proroste sadbou. Důležité je udržovat nepřímé světlo, vysokou vlhkost a teplotu pod 18 °C, všechny tyto aspekty podporují tvorbu plodnic.
Sklizeň probíhá ve fázi, kdy jsou klobouky téměř zavřené a dosahují velikosti 2–10 cm. Houby se jemně vykrucují nebo seřezávají u báze. Sklízejte je pravidelně, aby se předešlo přezrání, které může ovlivnit chuť i kvalitu plodnic.
Další informace a bezpečnostní pokyny naleznete uvedené na výrobku.