Ostatní aromatické koření
Pro milovníky vaření, kteří při přípravě jídla rádi experimentují a neváhají své pokrmy dochutit různým kořením, je vlastní bylinková zahrada velkou výhodou. Kromě oblíbených a známých bylin a koření by v ní neměla chybět ani marulka lékařská, která je nepostradatelná zejména pro jídla, která lze zařadit do středozemní kuchyně.
V Itálii slouží jako náhrada za mátu a přidává se do salátů, omáček a pokrmů z masa. Své uplatnění tato rostlina našla i v lidovém léčitelství. Používá se při trávicích potížích a pomáhá zmírnit křeče.
Marulka dorůstá do výšky 30–40 cm a kvete něžnými, světle modrými květy. Patří mezi mimořádně medonosné rostliny a je mrazuvzdorná, takže odolá teplotám až do -28 °C. Nejvíc jí vyhovují slunečná místa, ale nic nezkazíte ani v případě, že ji vysadíte do polostínu.