Petržel - koření
Jednou z mála rostlin, které se dají konzumovat celé, od kořene po nať, je petržel. Oblíbenou přísadou do pokrmů je zejména nať, která se používá jako zelené koření. V naší nabídce najdete vícero druhů petrželí, z nichž každá je něčím výjimečná.
Petržel italská obrovská má tmavé zelené listy, které mají silnější a intenzivnější aroma než ostatní odrůdy.
Petržel Astra naťová zaujme svým dekorativním vzhledem, za který vděčí především svým lehce zkadeřeným listům. Obsahuje vitamin C, železo a hořčík a má močopudné účinky.
Petržel Mooskrause je oblíbenou přísadou do salátů a vyhledávanou ozdobou studených pokrmů.
Petržel Fest naťová neztrácí své aroma ani při vyšších teplotách, a tak se dokonale hodí na vaření. Tato odrůda je žádaná nejen proto, že ji lze vysévat celoročně, ale také pro svou mimořádnou výnosnost.